Ecosistemul OneLife. De ce este considerat o revoluție financiară

Data: 30/07/2021 | Autor: .

Ecosistemul OneLife. De ce este considerat o revoluție financiară blockchainisIndiferent de domeniul vieții, evoluția este inevitabilã. Conform Bãncii Mondiale, peste 40% din populația adultã și peste 2 miliarde de oameni de pe glob nu sunt incluși actualmente în sistemul bancar, limitându-i astfel pe mulți la o stare de sãrãcie și deznãdejde. La nivel mondial, aceasta este o problemã importantã. Totuși, vremurile dificile sunt și cele mai puternice, întrucât ne fac mai creativi, cãutând soluții noi și mai bune.

Sistemul bancar modern a fost dezvoltat în urmã cu peste 60 de ani. Idei noi și tehnologii inovatoare au deschis poarta cãtre o revoluție financiarã, care deține forța necesarã pentru a transforma întreaga noastrã lume. Banii pe care îi folosim astãzi se numesc monedã fiduciarã. Termenul provine din conceptul cã un cec sau bilet la ordin era garantat de aur. Aceasta s-a schimbat în anii 1970, când guvernul SUA a anulat convertibilitatea directã a dolarului american în aur. Presedintele SUA, Nixon, a cerut secretarului trezoreriei, Connally, sã suspende temporar convertibilitatea dolarului în aur sau alte bunuri ale rezervei federale.

Nicio monedã fiduciarã nu și-a menținut vreodatã valoarea în timp, iar principiul este simplu. Ori de câte ori banca central tipãrește noi bancnote. bancnotele pe care le avem în buzunar își pierd valoarea, iar procesul se numește inflație. Dupã ani de zile de inflație, piețe depãșite și management financiar dereglementat și iresponsabil, consecințele au fost uriașe și au dus, în final, la criza financiarã din 2008, o crizã care a fost și începutul unei mari revoluții financiare. Astfel s-a nãscut criptomoneda. Ideea criptomonedei a fost crearea unei noi monede care sã nu fie afectatã deloc de inflație și sã fie bazatã pe aceleași principii ca aurul, unde cererea și oferta îi creeazã valoarea, o idee bazatã pe explozia dezvoltãrii tehnologice ce ne putea oferi tranzacții mai rapide, mai ieftine și mai sigure. De atunci și pânã acum, la peste un deceniu, s-au petrecut multe. Criptomoneda a început sã ne impacteze întreaga lume.

Vă invităm să urmăriți explicațiile experților OneLife și cum impactează ecosistemul OneLife lumea în care trăim.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.