Avertismentul ASF cu privire la riscurile investițiilor în CFD-uri pe criptomonede

Data: 19/10/2020 | Autor: .

Avertismentul ASF cu privire la riscurile investițiilor în CFD-uri pe criptomonede criptomonede1Contractele financiare pentru diferențe (CFD), inclusiv pariurile pe diferențe financiare, având ca activ suport criptomonedele, sunt din ce în ce mai oferite consumatorilor. Autoritatea de Supraveghere Financiară avertizează că aceste produse sunt produse extrem de riscante, speculative. 

Ce sunt CFD-urile pe criptomonede?

CFD-urile sunt instrumente financiare complexe care vă permit să speculați prețul unui activ. Acestea sunt adesea oferite prin intermediul platformelor online.

CFD-urile sunt în mod obișnuit oferite cu levier, ceea ce înseamnă că trebuie să dispuneți doar de o parte din valoarea totală a investiției. Cu toate acestea, efectul de levier, de asemenea, multiplică impactul modificărilor de preț atât asupra profiturilor, cât și asupra pierderilor. Aceasta înseamnă că puteți pierde bani foarte repede.

CFD-urile pe criptomonede permit investitorilor să speculeze asupra unei modificări a prețului unei criptomonede, cum ar fi Bitcoin sau Ethereum.

O criptomonedă este o monedă virtuală care nu este emisă sau susținută de o bancă centrală sau de un guvern. Criptomonedele au înregistrat o volatilitate semnificativă a prețului în ultimul an care, în combinație cu efectul de levier, conduc la riscul să suferiți pierderi semnificative și să pierdeți mai mult decât ați investit.

CFD-urile pe criptomonede reprezintă o investiție speculativă extrem de riscantă. Ar trebui să fiți conștienți de riscurile implicate și să analizați dacă investiția în CFD-urile pe criptomonede este potrivită pentru dumneavoastră.

Care sunt riscurile?

Preocupările legate de produs (CFD-urile pe criptomonede) includ:

  • Volatilitatea prețurilor: Valoarea criptomonedelor și, prin urmare, valoarea CFD-urilor asociate acestora este extrem de volatilă. Acestea sunt vulnerabile la schimbări puternice ale prețului cauzate de evenimente neașteptate sau modificări ale percepției pieței. Valoarea unor criptomonede a scăzut recent cu mai mult de 30% într-o singură zi.
  • Levier: Unele firme oferă leviere de până la 50:1. Levierul multiplică pierderile și profiturile potențiale și poate avea un impact semnificativ asupra comisioanelor. De asemenea, riscați să pierdeți mai mult decât investiția inițială, ceea ce înseamnă că ați putea să datorați bani firmei.
  • Comisioane și costuri de finanțare: Comisioanele tind să fie semnificativ mai mari decât cele pentru alte CFD-uri. Comisioanele pot include spread-ul (diferența dintre prețurile la care o firmă oferă să cumpere sau să vândă o poziție CFD), costurile de finanțare și onorariile. Ar trebui să luați în considerare impactul acestora, care pot varia semnificativ între firme, cu privire la probabilitatea de a obține un profit.
  • Transparența prețurilor: În comparație cu monedele, pot exista variații mai semnificative în stabilirea prețurilor criptomonedele utilizate pentru a determina valoarea poziției dvs. pe CFD. Există un risc mai mare de a nu primi un preț corect pentru criptomoneda suport atunci când tranzacționați.

Ați putea să investiți numai dacă sunteți un investitor experimentat cu cunoștințe sofisticate ale piețelor financiare și înțelegeți pe deplin riscurile asociate cu CFD-urile pe criptomonede.

 

Protejați-vă de înșelătorii!

Fiți atenți dacă sunteți contactați pe neașteptate, presați să investiți rapid sau vi se fac promisiuni care sună prea bine pentru a fi adevărate.

Vă recomandăm să vă informați foarte bine și să înțelegeți riscurile asociate înainte de a lua o decizie de investiție.

Asigurați-vă că societățile care vă oferă servicii și activități de investiții sunt autorizate. În acest sens, vă rugăm să verificați Registrul ASF, Secțiunea Intermediari – INTM – Intermediari care presteaza servicii de investitii financiare in Romania

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.