Cristian Cârstoiu: Blockchain va reseta nişte reguli ale jocului în economie

Data: 25/06/2018 | Autor: .

Cristian Cârstoiu: Blockchain va reseta nişte reguli ale jocului în economie blockchain Cristian Cârstoiu: Blockchain va reseta nişte reguli ale jocului în economie cristiancarstoiuTehnologia Blockchain și monedele digitale reprezintă viitorul în piața financiară, estimează expertul Cristian Cârstoiu, într-un interviu apărut în presa românească. Despre blockchain se vorbeşte foarte mult în America, pentru că începe să devină zonă de interes pentru toţi jucătorii mari, mai afirmă acesta.

Cristian Cârstoiu este un medic format la școala medicală românească și franceză, trainer internațional și formator, manager și antreprenor, cu business-uri atât în România cât și în Statele Unite.
A pornit de la zero business-uri de succes în România (Editura Amaltea, Editura Diasfera, Compania Audiosfera, Compania de Training și Consultanță SuperConference) și în SUA (Compania Century Benchmark LLC), dar a performat și în funcții de conducere și poziții-cheie în companii de top, naționale și internaționale – Amaltea, Mladinska, Audiosfera, HitMail, Diasfera, FedEx.

Într-un interviu acordat cotidianului Bursa, expertul afirmă că, în SUA, despre blockchain se vorbeşte foarte mult, pentru că începe să devină zonă de interes pentru toţi jucătorii mari.

,,Nu cred că în momentul acesta există vreo companie din top 500 cele mai profitabile companii care să nu aibă în interior un proiect sau o direcţie de cercetare, de utilizare a blockchain în metodologia lor de business. Dacă nu o are şi nu urmează această direcţie, nu or să mai fie în scurt timp în acest top. Blockchain este o tehnologie disruptivă care va reseta nişte reguli ale jocului în economie la fel cum a făcut internetul acum 25 de ani. În istoria recentă s-au ratat oportunităţi enorme, ca de exemplu o firmă de ceasuri elveţiene care a spus nu unui proiect de ceas electronic, Kodak, care a ieşit de pe piaţă pentru că nu s-au axat pe fotografii digitale, sau Nokia, care a fost incapabilă să treacă pe smartphone şi din leader mondial de piaţă pe telefonie mobilă în câţiva ani a dispărut. Aceste modele din istoria foarte recentă corporatistă crează, în momentul de faţă, acea stare de spirit în care toţi sunt atenţi la ce pot rata”, a mai spu acesta.

Potrivit expertului, blockchain, acum, este în faza unu.,,Toate direcţiile de utilizare astăzi sunt gândite să optimizeze nişte procese deja existente. Blockchain, mâine, va permite crearea unor lucruri noi care astăzi nu există. Astăzi suntem cu blockchain în faza unu, ceea ce probabil va mai dura câţiva ani, apoi, încet, încet, vor apărea lucruri pe care nu le putem prevedea. Acum vedem aplicaţiile de blockchain de bază, adică criptomonedă – ştim ce este moneda, ştim ce este o tranzacţie financiară, ce este paypal, mi-e uşor să integrez conceptul de monedă virtuală pentru că am toate aceste noţiuni. Ce se va întâmpla peste 10 ani cu acest concept este virtual imposibil să îmi dau seama’”, a mai declarat Cristian Cârstoiu

Cititi intregul interviu pe cotidianul Bursa.

 

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.