Germania promovează criptovalutele. OneCoin, pe lista monedelor digitale vizate

Data: 3/12/2019 | Autor: .

Germania promovează criptovalutele. OneCoin, pe lista monedelor digitale vizate 78213733 2382903365358665 5495021230547271680 oParlamentul german a aprobat un proiect de lege care va permite băncilor să vândă și să stocheze criptomonede. Legea ,,Crypto Heaven’’ intră în vigoare de la 1 ianuarie 2020, relatează businessforhome.org

Potrivit jurnaliștilor germani, legea permite băncilor și companiilor de servicii financiare din Germania, care dețin o licență specială, emisă de autoritatea de reglementare germană, Bafin, să vândă și să stocheze criptomonede, începând cu 1 ianuarie 2020.

OneCoin Exchange a depus solicitarea de licențiere la începutul anului 2019 și ar putea fi prima companie autorizată pe baza noii legislații. Pe lista solicitanților se mai află companii precum Binance și Kracken.

,,Această lege nu numai că va pune Germania, cea de-a patra economie din lume, în fruntea reglementărilor privind criptomonedele, dar va semnala și o etapă importantă în adoptarea criptomonedelor în Europa’’, afirmă jurnaliștii.

Dacă OneExchange va fi autorizat în Germania, va înseamna un pas important în certificarea serviciului la nivel european.

,,Germania a ales calea reglementării criptomonedelor. Acest lucru a dus la creșterea numărului investitorilor în Germania, interesant de securitate și reglementare’’,  a declarant, pentru Decrypt, expertul Sven Hildebrandt. „Germania este pe cale de a deveni un paradis al criptomonedelor’’, a mai spus acesta.

Proiectul de lege a fost adoptat de Bundestag, camera inferioară a Parlamentului german, la începutul lunii noiembrie 2019 și ratificat de camera superioară pe 29 noiembrie 2019.

Legea a modificat o dispoziție din cea de-a patra directivă a Uniunii Europene împotriva spălării banilor, care interzice în prezent băncilor să se ocupe direct de criptomonede. Noua lege le permite, astfel, să vândă și să stocheze criptomonedele în mod legal, la fel ca și în cazul acțiunilor și obligațiunilor, atât pentru retail, cât și pentru investitori instituționali.

Legea mai prevede că firmele care gestionează astfel de active digitale și care nu au o identitate juridică în Germania înainte de sfârșitul acestui an vor fi considerate că funcționează în ilegalitate, din 2 ianuarie 2020.

,,Companiile care doresc să continue furnizarea de servicii în Germania au trei opțiuni: să înființeze o companie germană înainte de sfârșitul anului și apoi să solicite o licență; să lucreze cu un manager de criptocurrency licențiat în Germania sau să lucreze cu un furnizor de licențe care poate oferi o soluție „complexă, dar inteligentă”, a mai declarat expertul.

Companiile au început deja să acționeze în conformitate cu noua lege germană. Crypto Storage, o filială a furnizorului de servicii financiare elvețiene, Crypto Finance și-a anunțat astăzi planul de a deschide un birou la Frankfurt.

Hildebrandt afirmă că noua lege va aduce o schimbare majoră în domeniul financiar.

,,Dacă vă puteți păstra criptomonedele în contul dvs. bancar, acest lucru va servi drept model pentru toate celelalte țări din Europa. Una dintre principalele provocări este păstrarea cheilor private’’, a mai spus acesta.

 

 

Articole similare

3 comentarii

  • 4 decembrie 2019, 14:00 Yom mean says : raspunde

    Hi

  • 5 decembrie 2019, 9:32 Mazur Marin says : raspunde

    Sunt mândru că fac parte din comunitatea OneLife. Ca Dr.în economie și finanțe prezint multă informație despre revoluția financiară de astăzi! Sunt să colaborez cu dvs.

  • 7 decembrie 2019, 23:33 Pedro jose says : raspunde

    SOY MIEMBRO Y SOCIO DE ONECOIN. ESPAÑA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.