Institutul CFA introduce tehnologia blockchain si criptomonedele în materia de studiu

Data: 26/07/2018 | Autor: .

blockchain Institutul CFA introduce tehnologia blockchain si criptomonedele în materia de studiu onecoin 1024x539

Institutul CFA, cea mai importantă asociație a profesioniștilor în finanțe și investiții din lume, va introduce în cursurile sale studiul tehnologiei blockchain și a criptomonedelor. Potrivit experților, decizia vine să confirme interesul investitorilor pentru monedele digitale și fenomenul financiar declanșat de acestea.

Agenția de presă Bloomberg relatează că tehnologia blockchain și criptomonedele vor fi prezente în curricula pentru examenele de nivel I si nivel II, semn că noile valute ar putea să reziste în piața financiară mai mult decât ar crede criticii acestora.

Bibliografia pentru examenele din 2019 va fi publicată luna viitoare, oferindu-le candidaților posibilitatea de incepe cele peste 300 de ore de studii.

Institutul CFA a precizat că decizia vine după ce reprezentanții industriei financiare au aratat un interes tot mai ridicat pentru blockchain și a criptomonede.

Multe dintre instituțiile financiare internaționale, precum gigantul Goldman, și-au lansat departamente de blockchain, iar pe Bursa din Chicago au debutat tranzacțiile reglementate.

Investitori reputați, precum George Soros, au investit semnificativ în acest domeniu. Omul de afaceri Adam Fisher, care coordonează macroinvestiţiile companiei Soros Fund Management, a obţinut în ultimele luni aprobările interne pentru a tranzacţiona monede virtuale.

Şi alţi manageri de investiţii au recurs la plasamente în monede digitale, pe fondul declinului profiturilor fondurilor lor de hedging.

Fostul manager de fonduri de hedging Mike Novogratz se pregătește de înfiinţarea unei bănci comerciale cu activităţi concentrate pe criptomonede şi investiţii bazate pe tehnologii asociate, iar  John Burbank, care a închis principalul său fond anul trecut, intenţionează să atragă 150 de milioane de dolari pentru două fonduri cu investiţii în monede digitale.

Miliardarul Alan Howard a făcut anul trecut plasamente considerabile în criptomonede, separat de compania sa, şi intenţionează să mărească aceste investiţii făcute din averea sa personală.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.