Les Echos: Banca Suediei dezvoltă prima criptomonedă națională

Data: 21/02/2020 | Autor: .

Les Echos: Banca Suediei dezvoltă prima criptomonedă națională criptomonede2Banca Centrală a Suediei – Riksbank a anunțat joi emiterea primei monede digitale, „e-crown”. Experimentul, realizat în parteneriat cu Accenture, va fi finalizat în februarie 2021, înaintea posibilei lansări.

Cursa pentru criptomonedele naționale a început, iar Banca Centrală a Suediei este deja cu un pas înainte. Riksbank a anunțat joi că a început să testeze oficial „e-coroana”, o monedă digitală care ar putea permite suedezilor să facă plăți fără numerar, relatează Hotnews.

Proiectul a fost lansat în 2016 și a fost accelerat în 2019. „Scopul proiectului este de a arăta cum o coroană electronică poate fi folosită de publicul larg”, au spus oficialii Riksbank, care au adăugat că efectuarea unei plăți cu ajutorul e-coroanelor ar fi la fel de simplă ca trimiterea unui SMS.

Regatul Scandinav este într-adevăr una dintre țările în care banii cash sunt cel mai puțin folosiți, ceea ce îl face unul dintre poligoanele de testare preferate pentru banii digitali. „Viziunea oferită este interesantă, deoarece Riksbank deplânge legătura tot mai puțin directă dintre banca centrală și cetățeni”, explică Clément Jeanneau, co-fondator al Blockchain Partner.

Dacă această monedă ar fi pusă în circulație, ea ar fi folosită pentru activități bancare tradiționale, cum ar fi plățile, depozitele și retragerile prin intermediul portofelelor digitale. Între timp, Riksbank a precizat că nu a fost luată nicio decizie cu privire la circulația „coroanei electronice”.

Alte bănci centrale lucrează, de asemenea, la proiecte naționale privind criptomonedele. Acest lucru se întâmplă de pildă în China, unde banca centrală a anunțat în mod repetat lansarea unui „cripto-yuan”, așteptat să fie lansat în acest an.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.