Microsoft și Ernst & Young lansează o tehnologie blockchain

Data: 23/06/2018 | Autor: .

Microsoft și Ernst & Young lansează o tehnologie blockchain blockchain Microsoft și Ernst & Young lansează o tehnologie blockchain 11

Microsoft și Ernst & Young  au anunțat lansarea unei soluții bazate pe tehnologia blockchain pentru a proteja drepturile dezvoltatorilor de jocuri. Avantajul blockchainului este că poate stoca o bază publică de date, protejate de criptografie.

Serviciul lansat de Microsoft și Ernst & Young  îi vizează pe dezvoltatorii de jocuri video parteneri ai Microsoft. Și Ubisoft testează această tehnologie, relatează The Next Web.

Potrivit experților de la EY, utilizarea tehnologiei blockchain va simplifica procesul de plată a drepturilor de autor către deținători.

Editorii și distribuitorii se vor înscrie pe platformă și vor trebui să accepte termenii și condițiile de afaceri printr-un contract inteligent. Atunci când consumatorii cumpără conținutul online sau din magazinele cu amănuntul, detaliile tranzacțiilor vor fi înregistrate pe blockchain. Editorii și distribuitorii vor avea acces la toate datele relevante.

Avantajul blockchainului este că poate stoca o bază publică de date, protejate de criptografie. Pe scurt, conceptul de blockchain reprezintă o bază de date distribuită ce păstrează o listă dinamică de înregistrări în mod eficient, verificabil și permanent.

Reprezentații companiilor speră ca această schimbare să ducă la „creșterea încrederii și transparenței” între actorii din industrie, reducerea „ineficiențelor operaționale” și ușurarea procesului de plată a designerilor grafici și dezvoltatorilor de jocuri video.

Dacă testele se termină cu bine, Microsoft și EY speră să implementeze soluția în toate industriile care necesită licențierea proprietății intelectuale sau a activelor.

EY afirmă că, odată ce va fi complet operațională, soluția blockchain va procesa milioane de tranzacții pe zi.

 

 

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.