OneCoin vs. Libra. Cu ce se diferențiază moneda digitală a comunității OneLife

Data: 1/07/2019 | Autor: .

OneCoin vs. Libra. Cu ce se diferențiază moneda digitală a comunității OneLife onecoin OneCoin vs. Libra. Cu ce se diferențiază moneda digitală a comunității OneLife monededigitale 1024x574Lansarea Libra, moneda virtuală anunțată de Facebook, a stârnit multe semne de întrebare. Dincolo de inițiativa salutară, care vine să confirme interesul major al investitorilor pentru sistemele alternative de plată de tip blockchain, moneda Facebook se dorește a fi ”piatra de temelie” a unui nou sistem financiar care să nu fie îngreunat de diverse monede naționale. Va reuși Facebook să treacă cu bine de provocările pe care și OneCoin le-a înfruntat? 

Libra ar trebui să ofere din primul trimestru al anului 2020 un nou mijloc de plată ce va fi o alternativă la circuitele bancare tradiționale. Facebook afirmă că Libra va putea fi folosită pentru a cumpăra diverse lucruri, dar și pentru a trimite bani la fel de ușor precum trimiterea unui mesaj.

Utilizatorii vor avea pe smartphone-uri un ”portofel electronic” numit Calibra care va fi integrat direct în aplicțiile Messenger și WhatsApp pentru a putea face diverse cumpărături și a putea trimite sau primi bani.

onecoin OneCoin vs. Libra. Cu ce se diferențiază moneda digitală a comunității OneLife onecoin 1Facebook spune că în timp oamenii ar putea folosi Calibra pentru a plăti facturi, pentru a cumpăra o cafea sau pentru a scana un cod și a folosi apoi transportul în comun fără a avea nevoie de cartela de la operatorul de transport.

Facebook promite că moneda va fi cât se poate de sigură fiindcă va fi sub aceleași criterii de verificare și anti-fraudă folosite de bănci și de emitenții de carduri.

Compania spune că vor fi utilizate sisteme automatizate ce vor depista activitățile dubioase, dar că va exista și suport tehnic, în caz că cineva își pierde telefonul sau își uită parola. Facebook promite că dacă cineva va pierde Libra din cauza unui acces fraudulos pe contul unui user, aceea persoană va fi despăgubită.

Va reuși Facebook să treacă cu bine de provocările pe care și OneCoin le-a înfruntat? Să nu uităm că succesul OneCoin, monedă digitală aflată în portofoliul a peste 3,5 milioane de oameni din întreaga lume, a avut nevoie de un proces amplu de reglementare și conformare la prevederile legislative ale tuturor țărilor în care este prezentă, demers care continuă și în prezent.

Astfel, spre deosebire de alte monede digitale, OneCoin folosește un algoritm unic de criptare, iar blockchain-ul OneCoin stochează în siguranță toate documentele KYC, care se referă la recunoașterea clientului, stabilind astfel un nou standard în industrie, bazat pe transparență și încredere.

Prin intermediul tehnologiei digitale, blockchain-ul înregistrează și verifică absolut toate tranzacțiile în secvențe coerente, neîntrerupte, care elimină, practic, orice tentativă de fraudă, duplicitate și falsificare. Altfel spus, în cadrul tranzacțiilor cu OneCoin, spre deosebire de alte monede digitale, există date exacte despre cei implicați în tranzacție, fiind evitată astfel, din start, orice posibilă fraudă.

Un alt argument important este acela că OneCoin are o volatilitate extrem de scăzută, dovadă ascensiunea predictibilă din 2014 și până în prezent, spre deosebire de alte monede, care au înregistrat fluctuații majore, vezi cazul Bitcoin.

În prezent, blockchain-ul OneCoin are 120 de miliarde de monede și 50.000 de monede/bloc, ceea ce susține planurile companiei de a-și extinde baza de utilizatori și de a crea o puternică rețea globală de comercianți. Potrivit omului de afaceri Cristi Călina, OneCoin este cea mai transparentă monedă digitală din lume.

,,Ecosistemul OneCoin are aceleași proceduri ca și o bancă, astfel că sunt luate toate măsurile de securitate, inclusiv cele privind spălarea banilor. Mai mult chiar, cu OneCoin, afacerile sunt sigure pentru că toate tranzacțiile sunt monitorizare, astfel că se știe exact cine plătește și care este beneficiarul. Este un sistem transparent, o platformă financiară modernă, cu un potențial uriaș de creștere în viitor”, a declarat Călina.

Pentru moment, OneCoin poate fi folosită doar de membrii comunității OneLife, pe platforma Dealshaker.com, însă în viitor va deveni una convertibilă la nivel mondial.

,,Foarte multe monede și-au rupt gâtul imediat după ce au intrat pe exchange-ul public. Preferăm să pregătim cu atenție acest moment. OneCoin are o creștere excelentă, predictibilă și vrem să asigurăm un ecosistem profitabil. Mulți au încercat să copieze modelul nostru de business și au eșuat. Vrem să dovedim că OneCoin este moneda viitorului cu fapte, nu cu vorbe”, a mai spus omul de afaceri.

 

 

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.