Partenerii OneEcosystem Romania, o nouă donație de alimente și încălțăminte pentru Școala Rut

Data: 22/10/2021 | Autor: .

Partenerii OneEcosystem Romania, o nouă donație de alimente și încălțăminte pentru Școala Rut 247156471 589986505647770 5593691489764209682 nEchipa OneEcosystem Romania s-a aflat ieri la Școala Rut din Capitală, acolo unde a mers cu un nou transport de alimente, încălțăminte și alte bunuri pentru copiii defavorizați care învață acolo. Această donație face parte din proiectul umanitar de lungă durată pe care OneEcosystem România l-a lansat acum aproape 10 ani și în baza căruia au fost sprijinite câteva mii de copii și bătrâni din mai multe zone din țară.

,,Dincolo de business, de afacerile pe care le derulăm pe platforma DealShaker, OneEcosystem Romania reprezintă o platformă de colaborare inclusiv în zona umanitară. Am oferit și oferim o masă caldă pentru cei nevoiași, am strâns și vom continua să strângem rechizite, îmbrăcăminte, încălțăminte, produse alimentare și alte produse pe care să le oferim celor aflați în nevoie. Le mulțumim tuturor partenerilor OneEcosystem care s-au implicat în acest proiect umanitar’’, a declarat Camelia Marc, OneEcosystem Romania.

Dacă și dvs. vă doriți să oferiți donații pentru copiii, pentru bătrânii aflați în nevoie, vă invităm să luați legătura cu echipa OneEcosystem România. Împreună putem să facem mai bună viața acestor oameni.

,,Nu contează valoarea donațiilor, nici cantitatea acestora. Important este să ajutăm, să punem mână de la mână și să ne bucurăm  că putem oferi o rază de speranță, un moment de bucurie acestor oameni, mai ales acum, în pragul iernii, mai ales acum când prețurile au crescut iar viața a devenit mai scumpă ca niciodată’’, a mai spus Marc.

Proiectul Rut, program care a dus la înființarea Școlii Rut, a fost început în cartierul Ferentari de Biserica Baptistă Providența din București, în anul 1992, ca răspuns la nevoia pe care o comunitatea locală de credincioși a descoperit‑o.

 

Membrii bisericii au identificat în proximitatea bisericii mulți copii care nu fuseseră niciodată la școală sau renunțaseră la educație în primii ani de școală. Pe lângă nevoia de educație, copiii care au început să participe la programul de alfabetizare organizat de biserica erau îmbrăcați precar iar sandvișurile cu miere sau brânză pe care le primeau reprezentau pentru mulți o masă veritabilă.

Partenerii OneEcosystem Romania, o nouă donație de alimente și încălțăminte pentru Școala Rut 247081731 1064333964105496 52914321008934275 nÎn fazele sale inițiale, Proiectul Rut nu a fost constituit organizațional, ci a funcționat prin voluntari care au încercat să identifice şi să răspundă nevoilor pe care le‑au întâlnit în comunitate. Amploarea pe care a luat‑o această acțiune a dus ulterior la nevoia de organizare și de instituționalizare a demersului caritabil voluntar.

 

Ceea ce a început ca un centru de zi s‑a transformat rapid într‑o clasă de alfabetizare. Copiii se apropiau de vârsta adolescenței și nu aveau nicio șansă de a fi înscriși la școală. Sistemul educațional al momentului nu recunoștea nicio problemă legată de analfabetism. Copiii care nu reușeau să înceapă școala de la vârsta potrivită (7 ani atunci, schimbată ulterior la 6 ani) sau în următorii doi ani, nu aveau dreptul de a se mai înscrie în sistemul de învățământ. Astfel au fost puse bazele Școlii Rut, care a avut ca scop realizarea unei schimbări în viața copiilor săraci, în special a celor proveniți din familii de romi. Viziunea Școlii Rut a cuprins însă mai mult decât serviciile educaționale. Astfel, încă de la început, toți copiii aveau parte de o masă caldă oferită gratuit la prânz, beneficiau de programul medical și de igienă, primeau gratuit toate rechizitele de care aveau nevoie, precum și haine și încălțăminte atunci când era cazul.

Partenerii OneEcosystem Romania, o nouă donație de alimente și încălțăminte pentru Școala Rut 246935068 3086660781619319 7425764889280796905 nȘcoala Rut a fost înființată pentru a răspunde nevoii de educație a copiilor săraci, în special a celor proveniți din comunitățile de romi. Din cauza discriminării cu care aceștia se confruntă, din cauza lipsei resurselor financiare a familiilor care nu își pot permite susținerea copiilor în școală, rata analfabetismului copiilor romi este foarte ridicată.

 

În anul 1994, Ministerul Educaţiei a acordat Școlii Rut autorizarea pentru sistemul de învăţământ cu clasele I‑IV, iar în 1999 Școala Rut a primit acreditarea pentru clasele V‑VIII, urmând ca  în anul 2009 să primească acreditarea finală pentru toate clasele I‑VIII.

Partenerii OneEcosystem Romania, o nouă donație de alimente și încălțăminte pentru Școala Rut 247320191 1899351390237395 9167983433665596495 nȘcoala Rut funcționează ca școală particulară acreditată, şi cuprinde cca. 240 de elevi în clasele 0‑VIII. Acest program vine în sprijinul copiilor care nu au posibilitatea de a se înscrie la școli de stat, din cauza vârstei sau a situației financiare precare, ce nu le permite achiziționarea materialelor școlare.

 

Deși aproximativ 85% dintre elevi sunt romi, viziunea acestui proiect este să aducă laolaltă atât elevi romi, cât și români, astfel încât fiecare să învețe cum să trăiască în armonie, cum să se accepte și să se respecte unii pe ceilalți. În cei 26 de ani de existență, la Școala Rut au învățat peste 900 de elevi. Mulți dintre aceștia și‑au continuat studiile la liceu. În ultimii ani, 95% dintre elevii Școlii Rut care au finalizat clasa a VIII‑a s‑au înscris la licee și școli profesionale din București.

 

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.