Revoluția blockchain. Facebook pregătește propria criptomonedă

Data: 10/06/2019 | Autor: .

Revoluția blockchain. Facebook pregătește propria criptomonedă facebook criptomonedaFacebook va lansa, în această lună, propria criptomonedă și va permite angajaților care lucrează la proiect să-și ia salariul în noua monedă, anunță The Information.

Facebook l-a angajat, anul trecut, pe un fost director PayPal, David Marcus, pentru a conduce proiectul blockchain al companiei, suportul tehnologic pentru criptomonede.

De atunci, mai multe publicații internaționale au raportat că compania își construiește propria monedă digitală, pe care utilizatorii vor putea să le stocheze, să tranzacționeze și să facă schimb valutar obișnuit, în parte prin intermediul aplicațiilor Facebook, inclusiv Messenger și WhatsApp.

Criptovaluta lansată de Facebook este concepută să funcționeze ca monedă fără frontiere, fără taxe de tranzacționare și va fi comercializată agresiv în țările în curs de dezvoltare, unde monedele oficiale sunt mai volatile.

De asemenea, se pare că Facebook planifică să instaleze mașini fizice asemănătoare cu ATM-urile, unde utilizatorii pot cumpăra moneda.

O altă informație care se vehiculează este că organizațiile terțe vor plăti zece milioane dolari pentru posibilitatea de a acționa ca nod în rețea adică pentru a valida tranzacțiile pentru tokenul nativ Facebook. Nodurile criptomonedelor conțin puterea de calcul necesară pentru a rezolva ecuații matematice complicate, care sunt folosite pentru validarea tranzacțiilor. Acestea sunt, de obicei, descentralizate și răspândite în rândul a mii de părți, dar Facebook creează o fundație cu parteneri numiți care să o ajute să-și gestioneze moneda, se mai spune în raport.

Facebook intenționează să cedeze controlul viitoarei sale criptomonede către alte companii, o mișcare menită să încurajeze încrederea în sistemul de plăți digitale și să liniștească autoritățile de reglementare financiară, informează The Information.

În ultimele luni, rețeaua socială a curtat zeci de instituții financiare și companii de tehnologie pentru a le convinge să se alăture unei fundații independente care va contribui la capital și va contribui la guvernarea monedei digitale, potrivit sursei citate.

Construind o modalitate ușoară pentru ce mai mult de două miliarde de utilizatori Facebook de a plăti pentru lucrurile pe care le cumpără și să facă schimb de bani între țări ar putea ajuta compania să îți diversifice portofoliul dincolo de publicitate, care, în prezent, reprezintă sursa pentru aproape toate veniturile sale.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.