Studiu ICO: Țările europene care susțin criptomonedele

Data: 27/06/2018 | Autor: .

criptomonede Studiu ICO: Țările europene care susțin criptomonedele onecoin 1

ICOguide.com a realizat o listă a țărilor în care poți să-ți dezvolți ușor o afacere cu monede digitale sau pe blockchain. Potrivit experților, în Europa există cinci țări unde regimul fiscal favorizează economia viitorului, astfel că afacerile din acest sector înregistrează o creștere spectaculoasă.

În timp ce în România, se discută încă despre necesitatea unor reglementări în materie, iar Fiscul vrea să impoziteze veniturile din tranzacțiile cu criptomonede, alte țări au înțeles oportunitatea investițiilor în tehnologia blockchain și în monedele digitale, oferind un cadrul fiscal extrem de favorabil.

criptomonede Studiu ICO: Țările europene care susțin criptomonedele o CRYPTOCURRENCY facebook 1600x800 1024x512Georgia, de exemplu, este una dintre cele trei țări cu cei mai mulți mineri de bitcoin, după China și Statele Unite. Minarea este foarte ieftină, în condițiile în care prețul electricității este cel mai mic din regiune. În plus, autoritățile de la Tbilisi nu taxează ICO-urile și tranzacțiile cu criptomonede.

O altă țară care a înțeles potențialul uriaș al blockchain-ului este Slovenia. Autoritățile au lansat o strategie specială, intitulată Societatea Informațională 2020, care prevede susținerea dezvoltării sistemelor financiare alternative, iar Bitcoin Association, o organizație de profil, organizează periodic evenimente pentru a promova monedele digitale.

Estonia este, de asemenea, un exemplu elocvent privind digitalizarea sistemelor financiare. Blockchain-ul a devenit tehnologie oficială în sistemul guvernamental și a fost lansată chiar și o monedă virtuală proprie numită Estcoin, bazată pe Ethereum. În tentativa de a atrage cât mai mulți investitori, Estonia a lansat și posibilitatea de a deveni ,,erezident’’, prin internet, oferind facilități excelente firmelor noi deschise de investitorii străini.

Danemarca are, de asemenea, o politică de susținere a criptomonedelor. În această țară, aceste modalități de plată sunt recunoscute oficial și nu sunt taxate.

În fine, până și Elveția, polul financiar al lumii, a înțeles potențialul uriaș al blockchain-ului și al criptomonedelor. Autoritățile nu consideră monedele virtuale drept valută, astfel că veniturile din tranzacții nu sunt impozitate. Mai mult, în Elveția monedele virtuale sunt considerate asset-uri pentru creșteri de capital, ICO-urile fiind clasificate drept emisiuni de acțiuni.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.