Tribunalul București confirmă legalitatea business-ului OneLife România

Data: 15/12/2020 | Autor: .

Tribunalul București confirmă legalitatea business-ului OneLife România DSC03127După o serie de acțiuni în justiție, inițiate de ANAF în sarcina companiei care administrează business-ul OneLife în România, judecătorii au respins definitiv toate acuzațiile și au clasat dosarul, considerând că business-ul OneLife funcționează cu respectarea legislației în vigoare.

Acțiunea ANAF a vizat acuzațiile de spălarea banilor și evaziune fiscală.

Tribunalul București confirmă legalitatea business-ului OneLife România msedge SV94VCNw82,,La data de 08.07.2019 a fost inregistată pe rolul Tribunalului  Bucuresti -Sectia I Penala plangerea forrnulata de petenta ANAF împotriva ordonanței de clasare nr. 867/P/20I8 din 19.04.2019 a Parchetului de pe langă Tribunalul București, mentinuta prin ordonanta nr. 170/11-2/2019 a prim-procurorului Parchetului de pe lângă Tribunalul București prin care s-a dispus clasarea cauzei sub aspectul savârșirii infrațiunilor prev. de art. 9 alin. I lit. a din Lega nr. 241/2005 si spalarea banilor, prev. de art. 29 alin. I lit. a din legea nr. 656/2002. (..) In actul de sesizare s-a reținut de organele de control fiscal au suspicionat existenta unei rețele piramidale de tip PONZI aptă să prejudicieze bugetul general consolidat al statului prin sustragerea de la plata taxelor si impozitelor datorate.

Tribunalul București confirmă legalitatea business-ului OneLife România msedge dzoWudOK05 (….) S-a mai arătat că banii provenind din evaziunea fiscală sunt transferați în străinătate de către reprezentanții societății în scopul ascunderii originii lor ilicite. (…) În urma cercetărilor s-a stabilit că societatea funcționează în confirmitate cu dispozițiile legale (…) În esență, societatea promovează conceptul de monedă virtuală și acționează în calitate de agent al OneLife Network, căreia îi virează sumele încasate după oprirea unui comision de 2,5%.  Analiza tranzacțiilor financiare (..) nu a condus la identificarea unor posibile fapte de sustragere de la plata impozitelor și contribuțiilor datorate statului. (…) În ceea ce privește infracțiunea de spălarea banilor (..), judecătorul constată că aceasta are un caracter subsecvent infracțiunii premisă. Cu alte cuvinte, infracțiunea nu poate exista în măsura în care bunul/banii care urmează a fi spălați provine/provin din sărvârșirea de infracțiuni. În atare situație, în mod legal și temeinic a apreciat procurorul că această faptă nu există, de vreme ce nu există o infracțiune de evaziune fiscală care să fie generatoare de ,,bani murdari’’’’, se spune în decizia Tribunalului București – Sectia 1 Penală (2-0856/2019).

Tribunalul București confirmă legalitatea business-ului OneLife România msedge FN457lYp8hCristi Călina, OneLife Romanian Blue Diamond, a salutat decizia judecătorilor, considerând că s-a făcut dreptate într-o cauză care a adus prejudicii de imagine unui business legal.

,,Salutăm decizia judecătorilor care vine să confirme că business-ul realizat de noi se desfășoară în condițiile legii. Salutăm, pe de altă parte, și faptul că ANAF a înțeles caracterul afacerii noastre și asigurăm Fiscul de disponibilitatea noastră de a colabora pentru a reglementa în condiții optime funcționarea monedelor digitale în România’’, a  declarat Călina.

,,Decizia judecătorilor vine să pună capăt definitiv tuturor speculațiilor legate de caracterul prezumtiv ilicit al business-ului nostru și, de acum încolo, vom acționa pe cale legală împotriva tuturor încercărilor de discreditare a comunității noastre. Suntem aproape 40.000 de români care dezvoltă, în prezent, afaceri de succes pe platforma de e-commerce DealShaker cu moneda digitală Onecoin, în cadrul comunității OneLife. Suntem o comunitate de succes, cu o evoluție semnificativă. Pandemia de coronavirus a dovedit, dacă mai era nevoie, că viitorul tranzacțiilor are legătură cu internetul, cu sistemele de tip blockchain și monedele digitale’’, a mai declarat Cristi Călina, Deashaker country manager România.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.